Jóreggelt-muffin
Hozzávalók:
- 8 dkg darált mogyoró (dió)
- 2-3 ek. mogyoróbél
- 17,5 dkg liszt
- 2 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 1 csipet őrölt fahéj
- 20 dkg sárgarépa
- 1 kisebb alma
- 2 nagy tojás
- 15 dkg barnacukor
- 10 dkg napraforgó olaj
Melegítsük a sütőt 180°C-ra.
A darált mogyorót egy száraz serpenyőben közepes tűzön pirítsuk, míg illatozni kezd és pici színt kap, majd hagyjuk kihűlni. A mogyoróbelet törjük vagy vágjuk durvára. Egy tálban keverjük össze a lisztet, sót, fahéjat és sütőport. A répákat mossuk meg (szükség esetén hámozzuk is) és reszeljük vékonyra. Az almának vágjuk ki a magházát, hámozzuk meg és vékonyan aprítsuk fel.
A tojást, cukrot és olajat egy habverővel 2-3 perc alatt verjük habosra. Eztán adjuk hozzá az almát, a répát (levével együtt, ha van) és darált mogyorót végül a lisztet. Most már csak addig keverjük, amíg sikerül a hozzávalókat egyenletesen eloszlatni.
A muffinformát béleljük ki muffinpapírral és kanalazzuk bele a masszát. A tetjét szórjuk meg a törött mogyoróval. Süssük kb. 30-35 percig, amíg szépen feljönnek és egy kis színt kapnak. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy valóban megsültek-e.
Most, hogy a receptet fordítottam, észrevettem, hogy én elfelejtettem megpirítani a diót (: Viszont a végeredmény így is finom lett.
Kochfrosch: Gute Morgen Muffin
A darált mogyorót egy száraz serpenyőben közepes tűzön pirítsuk, míg illatozni kezd és pici színt kap, majd hagyjuk kihűlni. A mogyoróbelet törjük vagy vágjuk durvára. Egy tálban keverjük össze a lisztet, sót, fahéjat és sütőport. A répákat mossuk meg (szükség esetén hámozzuk is) és reszeljük vékonyra. Az almának vágjuk ki a magházát, hámozzuk meg és vékonyan aprítsuk fel.
A tojást, cukrot és olajat egy habverővel 2-3 perc alatt verjük habosra. Eztán adjuk hozzá az almát, a répát (levével együtt, ha van) és darált mogyorót végül a lisztet. Most már csak addig keverjük, amíg sikerül a hozzávalókat egyenletesen eloszlatni.
A muffinformát béleljük ki muffinpapírral és kanalazzuk bele a masszát. A tetjét szórjuk meg a törött mogyoróval. Süssük kb. 30-35 percig, amíg szépen feljönnek és egy kis színt kapnak. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy valóban megsültek-e.
Most, hogy a receptet fordítottam, észrevettem, hogy én elfelejtettem megpirítani a diót (: Viszont a végeredmény így is finom lett.
2 megjegyzés:
Jól hangzik, biztos finom.
Holnap meglátjuk valóban jó lesz-e tőle a reggel, de szerintem nem fog csalódást okozni (:
Megjegyzés küldése