2010. október 24., vasárnap

Jóreggelt-muffin

Ihol egy újabb jófajta muffin recept. A muffin amúgy is mindig a tuti megoldások közé tartozik, mert egyszerű, gyorsan készen van és gyakorlatilag nem lehet elrontani. Ennek meg pláne örülök, mert ez amolyan vitaminos fajta, szükség esetén biztosan be lehet vele csapni a finnyás gyerekeket is (;


Jóreggelt-muffin


Hozzávalók:
  • 8 dkg darált mogyoró (dió)
  • 2-3 ek. mogyoróbél
  • 17,5 dkg liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 20 dkg sárgarépa
  • 1 kisebb alma
  • 2 nagy tojás
  • 15 dkg barnacukor
  • 10 dkg napraforgó olaj
Melegítsük a sütőt 180°C-ra.
A darált mogyorót egy száraz serpenyőben közepes tűzön pirítsuk, míg illatozni kezd és pici színt kap, majd hagyjuk kihűlni. A mogyoróbelet törjük vagy vágjuk durvára. Egy tálban keverjük össze a lisztet, sót, fahéjat és sütőport. A répákat mossuk meg (szükség esetén hámozzuk is) és reszeljük vékonyra. Az almának vágjuk ki a magházát, hámozzuk meg és vékonyan aprítsuk fel.
A tojást, cukrot és olajat egy habverővel 2-3 perc alatt verjük habosra. Eztán adjuk hozzá az almát, a répát (levével együtt, ha van) és darált mogyorót végül a lisztet. Most már csak addig keverjük, amíg sikerül a hozzávalókat egyenletesen eloszlatni.
A muffinformát béleljük ki muffinpapírral és kanalazzuk bele a masszát. A tetjét szórjuk meg a törött mogyoróval. Süssük kb. 30-35 percig, amíg szépen feljönnek és egy kis színt kapnak. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy valóban megsültek-e.

Most, hogy a receptet fordítottam, észrevettem, hogy én elfelejtettem megpirítani a diót (: Viszont a végeredmény így is finom lett.

Kochfrosch: Gute Morgen Muffin

2 megjegyzés:

Ildy írta...

Jól hangzik, biztos finom.

dia írta...

Holnap meglátjuk valóban jó lesz-e tőle a reggel, de szerintem nem fog csalódást okozni (: