Ez a recept már nagyon rég a fejemben volt, pár éve ettem valakinél zergepörkölthöz (: A zerge is nagyon finom volt, hozzá kell tennem, de a babsalátát lényegesen könnyebb így utólag is összehozni. A mostani alkotás nem teljesen tökéletes, nem kaptam ideális hozzávalókat, ezért konzervbab van benne pl. Sokkal jobban mutat valami nagy szemű tarkababból, ilyesmit most könnyen lehet is venni a piacon.
Tartalmas saláta, télen is megállja a helyét, de a grillpartin is jól mutat az asztalon.
Tartalmas saláta, télen is megállja a helyét, de a grillpartin is jól mutat az asztalon.
Babsaláta
Hozzávalók:
- fél kg tarkabab
- 1 pritamin paprika
- 1 édes hagyma
- 2 dl olivaolaj
- kb. 3 cl almaecet (ízlés szerint)
- só, frissen őrölt bors
A babot áztassuk be egy éjszakára, ha szárazbab. Ha friss gyenge bab akkor mehet egyenesen a lábosba, és enyhén sós vízben főzzük puhára. Arra figyeljünk, h ne főjön szét, mert az nem túl szép.
A pritamin paprikát és a hagymát kockázzuk fel, és keverjük el a kihűlt babbal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és öntsük rá az olajat meg az ecetet. A lényeg, hogy legyen alatta bőven lé, szükség esetén öntsünk még rá olajat és/vagy ecetet.
Egy órára hagyjuk a hűtőben összeérni.
A pritamin paprikát és a hagymát kockázzuk fel, és keverjük el a kihűlt babbal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és öntsük rá az olajat meg az ecetet. A lényeg, hogy legyen alatta bőven lé, szükség esetén öntsünk még rá olajat és/vagy ecetet.
Egy órára hagyjuk a hűtőben összeérni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése