A spenótsaláta után most akkor jön a másik nagy Szerájos kedvenc. Szerintem ráadásul jobb is lett az enyém, mert nem olyan nagyon száraz. Számomra még mindig teljesen érthetetlen, hogy lehet a falafelt még pitába beletenni. Kicsit nagymamásan nyomtam, még mindig nem vagyok tudatában annak, hogy egyedül vagyok, és nem eszek annyit, mint négy ember, de így legalább másnak is jutott (:
Nem nagyon találtam egyébként receptet, ami alapján csinálhattam volna, és ami volt, az sem tűnt túl izgalmasnak, így saját elképzelés után alkottam.
Nem nagyon találtam egyébként receptet, ami alapján csinálhattam volna, és ami volt, az sem tűnt túl izgalmasnak, így saját elképzelés után alkottam.
Falafel
Hozzávalók:
- 25 dkg csicseriborsó
- 2 tojás
- 1 púpos ek. szezámmag
- 1 tk. garam masala
- negyed tk. őrölt római kömény
- só, bors
- aprított petrezselyem
- 1 tk. koriandermag
- olaj a sütéshez
Áztassuk be előző éjszaka a csicseriborsót, majd másnap tegyük fel főni a koriandermaggal (teatojás!) együtt enyhén sós vízben főni (kb. 1 óra).
A leszűrt csicseriborsót tegyük turmixba, és adjuk hozzá a fűszereket és a tojást, majd pépesítsük. A végén kézzel keverjük hozzá az aprított petrezselymet és a szezámmagot - szezámmagot ugyanis egészben szeretnénk, nem felaprítva.
Egy serpenyőben hevítsünk olajat. Formáljunk kis korongokat a masszából és süssük mindkét oldalukat aranyszínűre.
A leszűrt csicseriborsót tegyük turmixba, és adjuk hozzá a fűszereket és a tojást, majd pépesítsük. A végén kézzel keverjük hozzá az aprított petrezselymet és a szezámmagot - szezámmagot ugyanis egészben szeretnénk, nem felaprítva.
Egy serpenyőben hevítsünk olajat. Formáljunk kis korongokat a masszából és süssük mindkét oldalukat aranyszínűre.
Természetesen lehet konzerv csicseriborsót is használni, akkor nem kell a főzéssel bajlódni, és a koriandert is beletehetjük őrölve, sőt akár zöldet is vághatunk bele. Én óvatos voltam ezzel, és nem is volt otthon, csak egész, ezért tettem a főzővízbe.
A csicseriborsót villával is össze lehet törni, de az elég macerás. A botmixer sajnos nem jó, abba nagyon beleragad, ezt kipróbáltam.
A csicseriborsót villával is össze lehet törni, de az elég macerás. A botmixer sajnos nem jó, abba nagyon beleragad, ezt kipróbáltam.
1 megjegyzés:
Hehe, vagyunk néhányan, akik örvendeznek, hogy szeretsz több személyre való mennyiséget főzni és boldogan felajánljuk bendőernőnket az elfogyasztás nemes célja érdekében... :D
Megjegyzés küldése