Nagy szerencsémre egy kedves kolleginától kaptam 3 darab birsalmát. Az a helyzet, hogy én is elég nagy rajongója vagyok ennek a gyümölcsnek, a belőle készült sajtról nem is beszélve. Ellenben most Chili&Vanili korábbi receptje járt a fejemben, ezt nem akartam kihagyni a szezonban, mert nagyon finom. Még vendéget is hívtam rá, szerencsére meg volt elégedve az eredménnyel (:
Maradt viszont még így is két gyümölcs, úgyhogy nekiálltam recepteket keresni. Az egyikből levest főztem a mindmegettéről vett recept alapján, viszont még mindig van egy birs, amivel kezdeni kell valamit.
A leves receptet kissé átalakítottam, adaptáltam a körülményekhez, mint pl. hogy nincsen turmixom (: A tejszín is ezért került bele, mert nem tudtam villával szépen széttörni, és így nem nézett ki túl jól. A fűszerekkel is variáltam, mert nem volt vaníliám, meg ánizsom. Azért lehet, hogy majd az eredeti recept szerint is megcsinálom majd a levest (:
Maradt viszont még így is két gyümölcs, úgyhogy nekiálltam recepteket keresni. Az egyikből levest főztem a mindmegettéről vett recept alapján, viszont még mindig van egy birs, amivel kezdeni kell valamit.
A leves receptet kissé átalakítottam, adaptáltam a körülményekhez, mint pl. hogy nincsen turmixom (: A tejszín is ezért került bele, mert nem tudtam villával szépen széttörni, és így nem nézett ki túl jól. A fűszerekkel is variáltam, mert nem volt vaníliám, meg ánizsom. Azért lehet, hogy majd az eredeti recept szerint is megcsinálom majd a levest (:
Birsalmaleves
Hozzávalók:
- 1 nagyobb birsalma
- 2 ek. méz
- 2 dl édes fehérbor
- 1 doboz tejszín
- fél citrom
- koriander, fahéj, gyömbér, csillagánizs
A birsalmát vágjuk keskeny cikkekre (így könnyebb kivágni a magházat), majd vágjuk ki a magját és hámozzuk meg. Vágjuk kis kockákra és tegyük a citromleves vízbe és öntsük hozzá a bort. Én fahéjból és gyömbérből őröltet használtam, így azt közvetlenül beleszórtam, a többi fűszert pedig teatojással lógattam a levesbe. Főzzük addig, míg a birs megpuhul. Én eztán villával nagyjából összetörtem, de talán egészben hagyva jobb lett volna. Öntsük hozzá a tejszínt és adjuk hozzá a mézet majd forraljunk rajta egyet.
mindmegette.hu: Hideg birsalmaleves
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése