Sajnos a gyömbér alig érződik benne, pedig nem sajnáltam, de úgy tűnik vagy friss gyömbért kellene használni, vagy sokkal több őröltet beletenni. Egyelőre most úgy adom meg a receptet, ahogy csináltam. Aki biztosra akar menni, szerintem a dupláját nyugodtan beleteheti.
Remélem a babát váró kolleganőknek is ízleni fog, mivel nincs benne se cukor, se liszt.
Remélem a babát váró kolleganőknek is ízleni fog, mivel nincs benne se cukor, se liszt.
Gyömbéres-zabpelyhes keksz
- 15 dkg apróbb/törött zabpehely
- 5 dkg búzacsíra
- 5 dkg aprított mandula
- 1 tk őrölt gyömbér
- 1/2 tk sütőpor
- 10 dkg aszalt szilva
- 10 dkg margarin
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 tojás
- 4 ek. méz
Az első 5 hozzávalót keverjük össze egy tálban. A margarint keverjük habosra a cukorral, majd dolgozzuk el benne alaposan a tojást is. Ezután jöhet bele a méz és a gyümölcs. Végül a száraz hozzávalókat több részletben keverjük össze a vajas-tojásos keverékkel.
Evőkanállal kanalazzunk a tepsibe kis kupacokat, és kissé lapítsuk el. 180°C-on 15 percig süssük.
Evőkanállal kanalazzunk a tepsibe kis kupacokat, és kissé lapítsuk el. 180°C-on 15 percig süssük.
2 megjegyzés:
Szia!
Utólag is boldog születésnapot kedves Dia!
Minden jót!
Din.
Köszönöm! (:
Megjegyzés küldése