2010. február 14., vasárnap

Fehér forró csoki

No, és sikerült is alkotni (; Én ugyan nem vagyok akkora rajongója a Valentin-napnak, de ez a forró ital romantikázásnál is remekül helytállna. Nem volt alkalmam kipróbálni - be kell vetni a trüffelt előbb utána meg ezt (o;

Fehér forró csoki

Hozzávalók:
  • 6 dl tej
  • 8 dkg fehér csoki
  • 1 dl tejszín
  • 1 tk. reszelt narancshéj
  • 4-5 ek. narancslikőr (én Contreau-t használtam)
A tejet egy kis lábosban felmelegítjük, beleszórjuk a durvára vágott csokit, és felolvasztjuk. Közben verjük fel a tejszínt. A forró csokoládéba reszeljük bele a narancshéjat, és öntsük bele a narancslikőrt, habverővel kicsit verjük fel. Tejszínhabbal és narancshéjjal megszórva tálaljuk.
Nálam lemaradt a tejszínhab, mert nem volt. Nomeg a narancstól sárga lett a teteje, olyan mintha vajas lenne (:


Kisalföld Gasztro Magazin 2010.01.13.

Nincsenek megjegyzések: