2012. március 9., péntek

Paradicsomos-bazsalikomos hal

Roppant egyszerű és gyors recept következik, amit a Paprika TV-n láttam a minap. Mivel ilyen egyszerű, meg is bírtam jegyezni az egészet (:
Nem gondoltam egyébként, hogy ilyen jól fog passzolni a halhoz a bazsalikom. Könnyű, gyors vacsora, amit mi most rizzsel ettünk, de salátával is remek lehet.

Paradicsomos-bazsalikomos hal (2 főre)


Hozzávalók:
  • 2 szép szelet halfilé (pl nyelvhal vagy tőkehal)
  • kb 12 db koktélparadicsom félbe vágva
  • friss bazsalikomlevél
  • só, bors
  • 10 dkg reszelt sajt (pl Gruyere)
  • 3 ek. tejszín
  • 1 ek. francia mustár
Reszeljük le a sajtot és keverjük össze a mustárral és a tejszínnel. A halakat mindkét oldalukon sózzuk, borsozzuk. A bazsalikomleveleket vágjuk durvára.
Vegyünk egy hőálló tálat és kenjük bele a sajtos massza felét. Erre fektessünk egy szelet halat, szórjuk rá a paradicsomokat és a bazsalikomot, majd tegyük rá a másik szelet halat is. Legvégül kenjük a tetejére a maradék sajtos masszát. 
180°C-on süssük pirosra.


Nincsenek megjegyzések: