A héten újra meglátogattam Kochtopf oldalát, és a jubileumi brunch témájú Kochevent-re beküldött receptek között találtam ezt a remek nevezőt. A receptet olvasva voltak ugyan kételyeim, de a végeredmény mindet eloszlatta. Itt a jó idő, lehet piknikezni, grillezni miegymás, szerintem remek szereplője lehet a kínálatnak.
Az én zsömléim kócosabbak lettek, mint az eredetiek, és én tettem bele egy kis pizzafűszert is. Alapvetően ajánlom mindenkinek, hogy valami pizzához passzoló zöldfűszerrel bolondítsa meg.Pizzás zsömle:
Hozzávalók (kb. 45 db):
- 60 dkg liszt
- 50 dkg túró
- 16 ek tej (240 ml)
- 12 ek olaj (180 ml)
- 1 tk só
- 2 tk sütőpor
- 20 dkg felkockázott sonka/bacon
- 20 dkg reszelt sajt
- 10 dkg pirított hagyma
Gyúrjuk össze a hozzávalókat, formáljunk belőle golyókat majd 180°C-on süssük 20-30 percig.
Die Küchengeister: Pizzabrötchen
4 megjegyzés:
nyaralunk? nyaralunk?
vizsgazunk?
alszunk?
:)
Din
dolgozunk.
és közben terveket szövögetünk... éjszakai műszakban meg alkotunk is, aztán elfelejtjük lefotózni (;
komoly! Sok sikert hozza! :)
En eppen allaskeresek meg uniospalyazok. :)
Gondolom nem a blog temaja a munkahelyed es a tervek. :)
Aze nem semmi lehet, ha ejszakai muszakos ;) is.
Gratulalok a Diplomadhoz! Vagy suli mellett? :)
Szia
Din.
Hát a diplomához gratulálni még korai... sajnos. De majd biztos egyszer ez is aktuális lesz (:
Megjegyzés küldése