A salátalevet hasraütésre kevertem: méz, balzsamecet, víz, őrölt bors, őrölt gyömbér. Sajnos nem volt itthon csak világos balzsamecet, a sötéttel szerintem jobban nézett volna ki.
Ráktempura sörrel
Hozzávalók:
- 16 db héj nélküli rák
- 1 l repceolaj
- 1 tojás
- 200 ml japán sör (ezesetben Tuborg)
- 115 g átszitált finomliszt és egy kevés a rák beleforgatásához
A bunda elkészítése: A tojást üssük bele egy tálba, és töltsük hozzá a sört. A tojást keverjük habosra a s9rrel. Adjuk hozzá a lisztet, és még egyszer alaposan keverjük össze.
A rákok alsó felét éles késsel óvatosan metsszük be hat helyen. Ez azért fontos, hogy a sütés során ne tekeredjenek össze. Kis kés lapjával nyomkodjuk ki víztartalmukat. Egy időre tegyük be őket a hűtőszekrénybe.
A rákokat vegyük ki a hűtőből, forgassuk meg lisztben, a felesleget rázogassuk le róluk.
Serpenyőben hevítsük az olajat 190°C-osra. Amíg az olaj melegszik, készítsük el a tempuramasszát a fent leírt módon. Mártsuk bele a rákokat.
Az olaj hőfokának ellenőrzésére cseppentsünk bele egy kis tésztát. Ha leszáll az edény aljára, még nem elég forró az olaj, ha felemelkedik az edény feléig, akkor az olaj megfelelő.
A rákokat mártsuk bele a tésztába, és méretüktől függően dobjuk őket az olajba 3-4 percre. Amikor a rákok aranybarnák, fém evőpálcikával vegyük ki őket az olajból. Csepegtessük le, és helyezzük háztartási papírtörlőre. Rendezzük el a tálalótálon, szórjuk meg zöld teával. Közvetlenül fogyasztás előtt facsarjunk rájuk lime-levet, és szórjuk meg sóval.
Én magába a tempurába tettem egy kis sót, elkerülte a figyelmemet a legutolsó mondat. Csodálkoztam is, hogy nem ír sehova sót (:
Jill Normann - Szakácsok könyve: Ráktempura sörrel (Hisayuki Takeuchi)
A rákok alsó felét éles késsel óvatosan metsszük be hat helyen. Ez azért fontos, hogy a sütés során ne tekeredjenek össze. Kis kés lapjával nyomkodjuk ki víztartalmukat. Egy időre tegyük be őket a hűtőszekrénybe.
A rákokat vegyük ki a hűtőből, forgassuk meg lisztben, a felesleget rázogassuk le róluk.
Serpenyőben hevítsük az olajat 190°C-osra. Amíg az olaj melegszik, készítsük el a tempuramasszát a fent leírt módon. Mártsuk bele a rákokat.
Az olaj hőfokának ellenőrzésére cseppentsünk bele egy kis tésztát. Ha leszáll az edény aljára, még nem elég forró az olaj, ha felemelkedik az edény feléig, akkor az olaj megfelelő.
A rákokat mártsuk bele a tésztába, és méretüktől függően dobjuk őket az olajba 3-4 percre. Amikor a rákok aranybarnák, fém evőpálcikával vegyük ki őket az olajból. Csepegtessük le, és helyezzük háztartási papírtörlőre. Rendezzük el a tálalótálon, szórjuk meg zöld teával. Közvetlenül fogyasztás előtt facsarjunk rájuk lime-levet, és szórjuk meg sóval.
Én magába a tempurába tettem egy kis sót, elkerülte a figyelmemet a legutolsó mondat. Csodálkoztam is, hogy nem ír sehova sót (:
Jill Normann - Szakácsok könyve: Ráktempura sörrel (Hisayuki Takeuchi)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése