2008. január 25., péntek

Sárgaréparopogós

A krumplifőzelékhez kellett valami feltét :) Az ilyen ropogósokhoz vagy más tócsniszerűségekhez mindhez kell krumpli, az talán kicsit túlzás lett volna most. Valahogy olyan szépen elképzeltem magam elé ezt a dolgot, és meglepődve tapasztaltam, hogy nincs hozzá recept. Kénytelen voltam magam alkotni, no nem mintha ez valami elképesztő teljesítmény lett volna... De korábban általában az ilyen saját kútfőből való főzések nem sikerültek jól, illetve azért volt ami igen :) Mindenesetre ez most azért megütötte a szintet :)

Hozzávalók:
  • 3 sárgarépa
  • ételízesítő, csombor (borsikafű)
  • 1 tojás
  • búzacsíra
A sárgarépákat megtísztítjuk és lereszeljük majd hozzákeverjük a tojást és a fűszereket. Tegyünk hozzá búzacsírát, hogy ne tocsogjon. Nyilván lehet szórni bele zsemlemorzsát is. Formázzunk korongokat, és kevés olajon mindkét oldalukat süssük pirosra.

Nincsenek megjegyzések: