A múltkori svájci felhívás beküldői között böngészve találtam ezt a receptet Kochfrosch-nál. Remek pályaművek születtek egyébként. Elbizonytalanodtam a nevet illetően, nem tudom igazából magyarul minek hívják a kantont, mert Tessin a német neve, olaszul pedig Ticino. De mivel én németes vagyok, hát maradtam a német elnevezésnél :)
Hozzávalók:
- 15 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 1 csipet só
- 3 tojás
- 20 dkg cukkini (héjastól)
- 10 dkg csoki (durvára vágva)
- 5 dkg őrölt mandula
- 20 dkg liszt
- 1 tk. sütőpor
A vajat és a cukrot habosra keverjük a csipet sóval, majd egyesével hozzákeverjük a tojásokat is.
A cukkinit nagylyukú reszelőn lereszeljük és a csokival és a mandulával együtt a masszához keverjük.
Végül belekeverjük a liszet is, amit előzőleg elkevertünk a sütőporral, és jól kivajazott formába töltjük. A recept szerint egy 30 cm-es doboz formába kell tölteni (nem tudom hogy hívják rendesen :), én egy 29 cm-es őzgerincbe tettem.
Süssük 180 °C-on 50-60 percig. A cukkini elég leves, sületlennek tűnhet tőle a tészta. Elvileg legjobb, ha a kész sütit 24 órát pihenni hagyjuk.
A cukkinit nagylyukú reszelőn lereszeljük és a csokival és a mandulával együtt a masszához keverjük.
Végül belekeverjük a liszet is, amit előzőleg elkevertünk a sütőporral, és jól kivajazott formába töltjük. A recept szerint egy 30 cm-es doboz formába kell tölteni (nem tudom hogy hívják rendesen :), én egy 29 cm-es őzgerincbe tettem.
Süssük 180 °C-on 50-60 percig. A cukkini elég leves, sületlennek tűnhet tőle a tészta. Elvileg legjobb, ha a kész sütit 24 órát pihenni hagyjuk.
1 megjegyzés:
Szia.. Bocs ha idegennek tűnök, ha nem nagy kérés, légyszi nézz a blogomba bele köszönöm...
Megjegyzés küldése