2008. január 26., szombat

Töpörtyűkrém

Avagy tepertő pástétom, ahogy a recept címe szól - szerintem ez egy sznob név (; Nagy családi klasszikus, csak és kizárólag házi töpörtyűből. Az a baj a boltiakkal, hogy egyrészt meglepően drágák, másrészt egyszerűen nem jók. Én magam ugyan nem eszem meg a töpörtyűt csak úgy magában, de a boltiakon látszik, hogy nincsenek rendesen kisütve/kinyomva. Rosszabb esetben hús is marad rajta, ami kisütés után kőkemény lesz, és olyan mintha apró kavicsokat is szórtunk volna a krémbe. Meg persze lehet kapni ilyet a boltban is, mármint ilyen nevű izét, de azért az nem ugyanaz :) Mondjuk persze olyat sem ettem még, nem volt merszem megkóstolni, de ez ránézésre is szimpatikusabb :)
Az elkészítés amúgy semmiféle szaktudást nem igényel, az eredmény pedig garantált :)


Töpörtyűkrém

Hozzávalók:
  • 30 dkg töpörtyű
  • 4 db kemény tojás
  • 1 ek. mustár
  • 1 kisebb fej vöröshagyma (lehet nem olyan kicsi is)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk. vegeta
  • késhegynyi pirospaprika, csipet bors
  • 10 dkg vaj/margarin
Az egészet húsdarálón ledaráljuk és jól kikeverjük. Érdemes hagyni állni pár órát, esetleg egy egész napot is, hogy az ízek összeérjenek.

Nincsenek megjegyzések: