2008. január 13., vasárnap

Padlizsánkrém

Anyukám vett valamikor két padlizsánt, amikkel nem tudom, hogy mi volt a terve, de mindenesetre még ma is ott kornyadoztak a hűtőben. Sajnos alkalmasint előfordul, hogy néhány remek növény megpunnyad, mert feledésbe merül a hűtőszekrény fiókjában. Ha hűtőt veszek biztosan átlátszó fiókjai lesznek (;
Noszóval megszántam a padlizsánokat, és csináltam belőlük krémet. Anno még Erdélyből szereztük a receptet, nincs leírva, mindig gondolkozni kell előtte, hogy akkor hogy is volt :) Vékonyan megvajazott (nem margarinozott!) pirítóson paradicsommal, esetleg vékonyka szelet sajttal igazán kiváló.


Hozzávalók:
  • padlizsán
  • só, bors
  • majonéz, mustár
  • hagyma
  • fokhagyma
A padlizsánokat süssük meg. Akinek van gáztűzhelye, az ezt pillanatok alatt megteheti a láng fölött forgatva a növényt. Akinek nincs, az sütheti simán tepsiben, vagy grillezheti. Utóbbi két esetben időnként forgassuk meg. Akkor lesz jó, ha már barnul a héja és kissé össze van esve. Hagyjuk picit hűlni, majd húzzuk le a héját és vágjuk le a kalapját. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát (talán a lila a legjobb), fokhagymát, ízlés szerint sót, borsot, mustárt, majonézt. Az egészet turmixoljuk össze. Érdemes hagyni kicsit, hogy összeérjenek az ízek.
Eredtileg főtt tojás sárgáját kellene kikeverni olajjal és mustárral, de nem volt most kedvem vacakolni, úgyhogy bolti majonézt használtam.

Szerettem volna még nyakláncot is csinálni a hétvégén, de sajnos nem volt rá idő, nomeghát vizsgaidőszak van, tanulni kell :/ Majd jövő hétvégén elvileg már kedvemre alkothatok. Kell is beszereznem némi alkatrészt meg alapanyagot, mert kell még csinálnom egy szemüvegláncot meg mobillógót :) Ahogy magamat ismerem megint elcsábulok, és veszek egy rakat gyöngyöt (;

Nincsenek megjegyzések: