2011. július 3., vasárnap

Capirinha csirke grillezett avokádós krumplisalátával

Ez a recept még a pünkösdi hétvégén készült, csak épp lusta voltam eddig lefordítani. Sajnos nekünk épp nincs grillünk, így csak serpenyőben készült, de azért így is nagyon finom lett. Mondjuk én magam nem is vagyok egy nagy grillguru, pedig ilyenkor nyáron azért ennek nincs párja. Egészen más íze van a szabad tűzön készült ételeknek, a kissé füstös íz remekül passzol a nyári estéhez.
Az idő most épp messze nem ideális a grillezéshez, de jövő hétvégére elvileg végre jó idő lesz, ki is lehet próbálni ez a receptet (;


Caparinha csirke grillezett avokádós krumplisalátával

Hozzávalók:
  • 4 csirkemellfilé (kb 16 dkg darabonként)
  • 2 lime
  • 2 dkg barnacukor
  • só, bors
  • őrölt chili
  • 60 dkg krumpli (előző nap megfőzve)
  • 2 érett avokádó
  • fél citrom
  • 2 lilahagyma
  • 30 ml olivaolaj
  • 1 dl alaplé
  • 1 csokor petrezselyem
  • repceolaj a grill megkenéséhez
  • 2 alumínium grilltepsi, lyukak nélkül (kb 20 x 15 x 3,5 cm és 33 x 23 x 5 cm)
A csirkemellet mossuk meg és töröljük szárazra. A limeoknak reszeljük le a héját és facsarjuk ki a levét majd ezeket egy tálban keverjük össze sóval és a cukorral. Addig keverjük, míg a cukor teljesen fel nem olvad, eztán adhatunk hozzá ízlés szerint chilit. A csirkemelleket forgassuk a pácba, és szobahőmérsékleten hagyjuk állni fél órát.
A már megfőtt és kihűlt krumplit hámozzuk meg és vágjuk fél centis karikákra. Az avokádókat felezzük meg, vegyük ki a magját és kenjük meg citromlével, hogy ne barnuljon meg. Közben kenjük meg a grillrácsot olajjal, és az avokádókat vágott felükön 180-200°C-on grillezzük 1-2 percig. A grillezett avokádót egy kanállal kanalazzuk ki a héjából és aprítsuk egyforma kockákra.
A hagymákat felezzük meg és vékonyan szeljük fel. A nagyobb alutepsiben melegítsük fel az olívaolajat 160-180°C-on és ebben grillezzük üvegesre a hagymát. Locsoljuk meg egy kis citromlével és alaplével majd jól keverjük el a krumplival és le is vehetjük grillről.
A petrezselymet öblítsük le és aprítsuk fel (pár szálat díszítésnek félretehetünk). A felaprított petrezselymet az avokádóval együtt adjuk a krumplihoz és sózzuk-borsozzuk.
A csirkemelleket vegyük ki a pácból és alaposan csöpögtessük le. A páclevet öntsük a kisebb grilltepsibe és forraljuk szirupszerűre. Olajozzuk be a grillrácsot és a csirkemelleket kb. 180-200°C-on fedő alatt oldalanként 4-5 percig süssük és közben kenegessük a beforralt páclével.
A csirkemelleket vágjuk szeletekre és helyezzük egy kupac krumplisalátára.

Lafer Grillrezepte

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Dia!

Boldog Szuletesnapot!

szia

Din.

dia írta...

Köszönöm!