2011. július 23., szombat

Babsaláta

Ez a recept már nagyon rég a fejemben volt, pár éve ettem valakinél zergepörkölthöz (: A zerge is nagyon finom volt, hozzá kell tennem, de a babsalátát lényegesen könnyebb így utólag is összehozni. A mostani alkotás nem teljesen tökéletes, nem kaptam ideális hozzávalókat, ezért konzervbab van benne pl. Sokkal jobban mutat valami nagy szemű tarkababból, ilyesmit most könnyen lehet is venni a piacon.
Tartalmas saláta, télen is megállja a helyét, de a grillpartin is jól mutat az asztalon.


Babsaláta

Hozzávalók:
  • fél kg tarkabab
  • 1 pritamin paprika
  • 1 édes hagyma
  • 2 dl olivaolaj
  • kb. 3 cl almaecet (ízlés szerint)
  • só, frissen őrölt bors
A babot áztassuk be egy éjszakára, ha szárazbab. Ha friss gyenge bab akkor mehet egyenesen a lábosba, és enyhén sós vízben főzzük puhára. Arra figyeljünk, h ne főjön szét, mert az nem túl szép.
A pritamin paprikát és a hagymát kockázzuk fel, és keverjük el a kihűlt babbal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és öntsük rá az olajat meg az ecetet. A lényeg, hogy legyen alatta bőven lé, szükség esetén öntsünk még rá olajat és/vagy ecetet.
Egy órára hagyjuk a hűtőben összeérni.

Nincsenek megjegyzések: