2010. május 29., szombat

Pizzás zsömle

A héten újra meglátogattam Kochtopf oldalát, és a jubileumi brunch témájú Kochevent-re beküldött receptek között találtam ezt a remek nevezőt. A receptet olvasva voltak ugyan kételyeim, de a végeredmény mindet eloszlatta. Itt a jó idő, lehet piknikezni, grillezni miegymás, szerintem remek szereplője lehet a kínálatnak.
Az én zsömléim kócosabbak lettek, mint az eredetiek, és én tettem bele egy kis pizzafűszert is. Alapvetően ajánlom mindenkinek, hogy valami pizzához passzoló zöldfűszerrel bolondítsa meg.

Pizzás zsömle:

Hozzávalók (kb. 45 db):
  • 60 dkg liszt
  • 50 dkg túró
  • 16 ek tej (240 ml)
  • 12 ek olaj (180 ml)
  • 1 tk só
  • 2 tk sütőpor
  • 20 dkg felkockázott sonka/bacon
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg pirított hagyma
Gyúrjuk össze a hozzávalókat, formáljunk belőle golyókat majd 180°C-on süssük 20-30 percig.


Die Küchengeister: Pizzabrötchen

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

nyaralunk? nyaralunk?
vizsgazunk?

alszunk?

:)

Din

dia írta...

dolgozunk.
és közben terveket szövögetünk... éjszakai műszakban meg alkotunk is, aztán elfelejtjük lefotózni (;

Névtelen írta...

komoly! Sok sikert hozza! :)
En eppen allaskeresek meg uniospalyazok. :)
Gondolom nem a blog temaja a munkahelyed es a tervek. :)
Aze nem semmi lehet, ha ejszakai muszakos ;) is.

Gratulalok a Diplomadhoz! Vagy suli mellett? :)

Szia


Din.

dia írta...

Hát a diplomához gratulálni még korai... sajnos. De majd biztos egyszer ez is aktuális lesz (: