2011. november 2., szerda

Fehér csokigolyó

Ezt a receptet az egyik kolleganőmtől loptam, aki amúgy saját kútfőből alkotta. Legnagyobb szerencsénkre hozott belőle az irodába is, és mondhatom egyértelműen tetszést aratott (:
Ki is faggattam a mikéntről, és meg kell mondjam elsőre eléggé elbénáztam, de most másodjára már sikerült korrektül utángyártani a golyóbisokat. Ízesítésnek lehet bele tenni valami gyümölcsízt, ami jól megy a fehércsokival. A kolleganő málnás rumot öntött bele, nekem Cointreau volt itthon, így narancs ízű lett. Szerintem jól menne hozzá egyébként az őszibarack is vagy a kókusz, akkor lehetne kókuszreszelékbe hempergetni. Azt hiszem teszek majd egy kísérletet tejcsokival is, meglátjuk milyen lesz.


Fehér csokigolyó

Hozzávalók:
  • 1 tábla fehér csoki
  • 250 g mascarpone
  • 5 ek. darált keksz
  • 2 ek. Cointreau vagy egyéb gyümölcsíz
  • darált dió vagy mogyoró
A csokit gőz fölött vagy mikróban olvasszuk fel, és keverjük el benne a mascarponét és a kekszet, végül pedig adjuk hozzá az ízesítőt. Hagyjuk hűtőben megdermedni (1 óra), majd formázzunk belőle golyókat és hempergessük meg a darált dióban. 

1 megjegyzés:

Vicuska írta...

Finom lehet, imádom a fehér csokoládét! :)