Nagy kár, hogy a bodza nem virágzik egész nyáron. Ilyenkor ugyanis otthon beindul a bodzaszörp gyártás. Most még az időjárás is kedvez ezzel a sok napsütéssel, úgyhogy kedvére melegedhet a kúton a dunsztosüveg. Bodzaszörpöt mindig is csináltunk, csak most már nem olyan könnyű virágot szedni, mert mindenki igyekszik karban tartani a kertjét, ami többek között azzal jár, hogy kivágja a bozótnak tekintett bodzabokrokat. Mondjuk ha már úgyis felhasználjuk a virágot, akár ültethetnénk is egyet, több haszna volna pl. mint a levéltetvekkel rogyásig tömött labdarózsának.
Bodzaszörp
Hozzávalók:
Alapvetően is tanácsos a bodzákat valami csendes helyen szedni és nem egy forgalmas út melletti ólmozott bokorról. Én nem nagyon szoktam leöblíteni a virágokat, mert akkor lemegy róluk a sok virágpor. Arra vigyázzunk, a bodzát szeretik a levéltetvek meg más egyéb rovarok is, szóval nézzük meg alaposan a virágokat mielőtt az üvegbe tesszük.
Bodzaszörp
Hozzávalók:
- 75 dkg cukor
- 1 citrom
- kb. 8 nagyobb bodzavirág
- 1 doboz citrompótló
- víz
- 5 literes dunsztosüveg
Alapvetően is tanácsos a bodzákat valami csendes helyen szedni és nem egy forgalmas út melletti ólmozott bokorról. Én nem nagyon szoktam leöblíteni a virágokat, mert akkor lemegy róluk a sok virágpor. Arra vigyázzunk, a bodzát szeretik a levéltetvek meg más egyéb rovarok is, szóval nézzük meg alaposan a virágokat mielőtt az üvegbe tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése