2012. augusztus 28., kedd

2012. augusztus 17., péntek

2012. augusztus 12., vasárnap

Menta-tonic limonádé

Egy remek kis kertiparti alkalmával ittam ilyen limonádét, és nagyon megtetszett. Felfedeztem, hogy idehaza is van menta a kertben, szóval utángyártottam (: Nekem nem jutott volna eszembe felvizezni a tonicot, de mivel elég édes, tulajdonképpen miért is ne. 
Egyébként marhapörkölt volt a menü túrós tésztával. Én a főzésben nem vettem részt, csak szimplán furán néztem, mikor oregano meg rozmaring is került a bográcsba, de gondoltam én úgysem szeretem marhát, csinálják ahogy akarják. Gondoltam majd megkóstolom kicsit, meg eszek tésztát, amúgy sem szoktam ilyen masszív kajákat enni. Háát... ehhez képest repetáztam is belőle, annyira jó volt (:
Node vissza a limonádéhoz. Nem túl elegánsan teás kancsóban csináltam, mert az volt csak elég nagy. Én sokat iszok, egy literrel nem nagyon kezdek (:


Menta-tonic limonádé

Hozzávalók:
  • 1 liter tonic
  • fél liter ásványvíz (buborékos)
  • 1 citrom
  • kis csokor menta
A citromot az asztalon hengergessük meg kicsit, hogy közben enyhén nyomjuk is. Így gyakorlatilag a héjában kipréseljük és jobban kifolyik a leve. Karikázzuk fel, dobáljuk egy megfelelő méretű kancsóba. A mentát törjük össze, nyomkodjuk is meg kicsit, és mehet ez is a kancsóba. Végül öntsük fel a tonickal és a vízzel és hűtsük be.