2010. január 19., kedd

Ismét lazacos tésztaszósz

Ejj, elég rég nem jelentkeztem megint, de most jöhet még egy egyszerű és gyors tésztaszósz. Megint lazacos lesz, mondjuk ebből úgy tűnhet, mint ha temérdek lazacot/halat ennék, de sajnos ez így nem igaz :) Igaz a minap felfedeztem a Spar sajátmárkás ill. DeSpar márkás tonhalkonzervjét. Egyrészt viszonylag nehéz nem olajos halkonzervet venni, és az is többnyire ilyen silózott halat tartalmaz, ami valljuk be nem igazán gusztusos. Másrészt ha rendeset akarok, akkor az meg meglehetősen drága. Ellenben ez a DeSpar-os konzerv igazán nagyon szép halat rejt magában, és az ára is jó, igaz kettesével/hármasával van csomagolva, de egy konzerv elég sokáig eláll.
Kicsit amolyan lássuk mi van a hűtőben főzés volt megint, a lényeg, hogy gyorsan elkészült.

Lazacos sajtmártás tésztához

Hozzávalók:
  • 15 dkg lazac
  • 1 kisebb hagyma
  • fél kaliforniai paprika (én zöldet használtam, de szerintem a piros jobb lenne)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz tejszín
  • 1 camping sajt
  • fél alma héjastól
  • 5 dkg füstölt sajt reszelve
  • só, bors, olaj
A hagymát apróra vágjuk és olajon üvegesre pirítjuk. A lazacot, az almát és a paprikát felkockázzuk, és rádobjuk a hagymára. Picit kavargatjuk, hogy a hal kifehéredjen, majd sózzuk, borsozzuk és fedő alatt 5 percig pároljuk. A paprika maradjon egy picit ropogós, ne legyen teljesen szétfőzve. Ha kellően megpuhultak a növények, akkor adjuk hozzá a camping sajtot és öntsük hozzá a tejszínt. Amikor az egész szépen elvegyült és felmelegedett, adjuk hozzá a füstölt sajtot és a zúzott fokhagymát és várjuk meg amíg a sajt felolvad.
Tetszőleges tésztával tálaljuk, nálam most pennével ment.